Si la mare fos un conte…

cor-de-mare-isabel-minhc3b3s-martins-ilc2b7l-bernardo-carvalho

No podíem deixar enrere l’oportunitat de mostrar-vos contes relacionats amb les mares, i regirant entre llibres i blocs, hem trobat una entrada de la web de Cultureta (per els qui sou o aneu sovint per les terres gironines, us la recomanem per saber tot el que es cou culturalment a nivell familiar!!!), i com ens  ha encantat de principi a fi, la copiem tal qual amb el seu permís.

———————————————————————

El primer diumenge de maig molta gent celebra el Dia de la Mare. Oblidant-nos per un moment de la pàtina comercial que puguin tenir alguns aspectes d’aquesta commemoració, hem pensat a fer un petit recull de contes que parlen de mares, per gaudir-ne avui o qualsevol altre dels dies de l’any.

Hi ha algun altre conte sobre mares que us hagi agradat, a vosaltres i a la vostra mainada? Us han regalat algun conte especial avui? Comenteu i compartiu-ho amb nosaltres! I sobretot, gaudiu plegats d’aquests i dels vostres contes preferits.

Feliç dia!

mare UN MÓN DE MARES FANTÀSTIQUES
Marta Gómez Mata, Il·lustracions de Carla  Nazareth
Editorial Comanegra (2013)
Us imagineu com devia ser la mare de  l’Einstein? I la de la Cleopatra? I la de la Frida  Kahlo? Aquest preciós àlbum il·lustrat us les anirà presentant a tota una constel·lació de mares de personatges cèlebres que ens parlen dels seus fills i filles, i ens obren un extens ventall d’història en què conflueixen una infinitat de virtuts i valors molt especials. Sens dubte, un àlbum amb el qual compartir moltes hores de lectura i diversió.
LOS DOCE ABRIGOS DE MAMÁmare1
Marie Sellier, Il·lustracions Nathalie Novi
Hotel Papel Ediciones (2011)
Dotze poemes, com els dotze mesos de l’any, per descriure dotze diferents estats d’ànim d’una mare. Somiadora, rondinaire entremaliada, misteriosa, rondallaire, meravellosa… una mare mai és la mateixa. El seu ànim i canvia, ella es posa i es treu els seus diferents abrics per travessar el remolí de la vida.
Un conte molt recomanable per repassar, a través dels seus versos i les seves imatges, de quantes maneres diferents podem sentir-nos les mares, i totes les persones. Una lectura per compartir.
LA MAREmare2
Josée Masse
Editorial Intermón Oxfam (2009)
Un bonic poema il·lustrat que ens explica l’estima que dues mares tenen per la seva pròpia filla. L’una és la mare que li va donar la vida, l’altra, l’adoptiva, la que la va ensenyar a viure. Un relat preciós que ens acosta el tema de l’adopció per als més menuts i que ens explica amb gran bellesa el que és l’amor de mare. Va ser escrit per a l’organització benèfica Mother Bridge of Love.
COR DE MAREmare3
Isabel Minhós Martins, Il·lustracions de Bernardo Carvalho
Libros del Zorro Rojo (2010)
Isabel Minhós explica, amb metàfores senzilles, les emocions que desperta la maternitat, amb descripcions i sentiments que troben un excel·lent mirall en els colors brillants de Bernardo Carvalho, que reflecteix amb les seves il·lustracions la intensitat de l’obra. La cadència del seu estil promet una lectura compassada i musical, i crea amb les seves frases un univers proper, petit i íntim… com el que neix cada vegada que una mare està amb el seu fill.
UN DIAmare4 Alison McGhee, Il·lustracions de Peter H. Reynolds
Editorial Serres (2007)
Un conte que expressa de manera fidel els sentiments que tota mare sent pels seus fills, fins al punt d’emocionar a qui el llegeix.
El que tota mare desitja per al seu fill és una oportunitat de viure la vida en la seva plenitud, per experimentar grans alegries, per créixer, per comprendre el dolor, per tenir un futur… Alison McGhee i Peter H. Reynolds han agafat aquesta idea i han fet un text tan commovedor, senzill i pur que toca profundament els lectors de totes les edats. De lectura imprescindible!
LA REINA DELS PETONS
mare5 Kristien Aertssen
Editorial Corimbo (2007)
La princesa viu feliç al castell, però està absolutament necessitada de petons.
La seva mare, la reina, va curta de temps per dedicar-li a la seva filla i li recomana anar a buscar a la reina dels petons. Troba a la reina dels gats, dels pastissos, de les flors i moltes altres reines,
però no trobarà per cap lloc a la reina dels petons… fins que torni a casa. Un deliciós amb pluja de petons assegurada cada cop que els llegim a la nostra mainada.
MAREmare6
Mariana Ruiz Johnson, traducció de Natàlia López
Editorial Kalandraka (2013)
La maternitat a través de la poesia i de l’art, entre la tendresa i l’exuberància cromàtica. Un cant universal a l’amor i a la vida en tots els sentits, des de l’ésser humà i les criatures que ens envolten, fins a la Mare Terra.
Així explica l’autora i il·lustradora com va néixer aquest llibre, al mateix temps que s’estrenava com a mare: “Fins llavors, jo treballava com a il·lustradora a temps complet. Però un dia de febrer va néixer Pedro, i amb ell, la revolució. Els pinzells van quedar en un prestatge, perquè jo m’havia oblidat d’ells. De sobte, era una mamà. Travessava un canvi existencial, vertiginós, al·lucinant, que era para tota la vida. Mirava a altres mares al carrer, al tren, al parc. Totes havien passat pel mateix que jo. (…) Aquesta experiència, aquest lliurament, m’agermanava amb elles i amb la meva mare, amb la meva àvia i amb milions i milions de dones d’avui i de sempre. Em vaig entendre com a part d’una xarxa invisible d’amor maternal que sosté a la humanitat. Un amor que pren milers de formes, perquè hi ha mares d’un i de molts, mares adoptives i biològiques, mares que trien ser-ho i unes altres que no, mares primerenques i mares que ja són besàvies. Fins i tot, mares que s’enfronten pel cap alt temut: la pèrdua d’un fill. Així vaig escriure una primera poesia en homenatge a nosaltres, les mares”.
Aquest conte va ser reconegut amb el VI Premi Internacional Compostela per a Àlbums Il·lustrats 2013.

Deixa una Resposta