Ara que s’acosta Nadal, llibres per INICIAL!!!

Avui toca recomanacions per al Cicle Inicial però abans …..

US RECORDEM QUE HI HA EN SORTEIG EL EMOCIONARI

Trobareu tota la info al post anterior, us animem a participar tot recomanant-nos llibres per a cada cicle, vinga, vinga entre tots i totes crearem una biblioteca virtual!!!

Un cop dit això anem al tema que ens ocupa avui.

Des de la comissió hem seleccionat aquests llibres amb molt de carinyo, intentant que hi hagués varietat per a tots els gustos lectors, que sabem que aquestes edats ja comencen a tenir més clar què és el que volen.

LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ AL CAP. Werner Holzwarth i Wolf Erlbruch. Ed. Kalandraka

A toupin?a quark:Maquetaci—n 1

Us recomanem que oblideu els convencionalismes i llegiu aquest conte amb un bon grup de nens, o si més no, en veu alta i que utilitzeu tots els recursos que trobeu i que en sou capaços per a treure tot el suc en explicar les formes, textures i sons de les caques al caure i xocar amb el terra.  Insistiu en la repetició de a estructura de la pregunta/resposta cada vegada que la Talpeta troba un animal, ja que permet als nens anticipar-se i jugar a endevinar què pot passar desprès. Observeu i interpreteu els gestos i les cares que mostra la Talpeta, perquè donareu pistes dels diferents graus del seu enuig: enfadat, molest, colèric,… I gaudiu amb els nens de les rialles que provoquen els elements escatològics i la venjança ridícula de la Talpeta.

– LA CASA DELS RATOLINS. Karina Schaapman. Blackie Little Books. la casa dels ratolins

Una gran casa, i dos amics: La Júlia, una rateta súper original i molt curiosa i en Sam, un ratolí súper bo i molt tímid. Són un gran equip i ho comparteixen tot. Amagatalls, veïns curiosos,un forn de pa, la botiga de queviures, el safareig,  els tres bessons, tiets i tietes d’allò més divertits i complicitat, molta complicitat. Aquella sensació que tu també ets part de la casa dels ratolins. Una delícia.

La casa dels Ratolins, a més es pot visitar ja que s’exhibeix com una obra d’art a laBiblioteca Nacional d’Amterdam que té un munt de fans i ha esdevingut un clàssic de la Literatura infantil a Holanda que ha estat traduit a més de tretze idiomes i que es pot trobar amb un munt de merxandatge i formats: peluixos, audiollibres, aplicacions de mòbil, diaris, calendaris, jocs de taula…

Una casa que va començar amb una caixa de sabates i un bressol i que ara compta amb més de cent habitacions. L’estructura està formada per caixes de cartró que es van dividint en habitacions i tot l’interior el va anar construint amb materials de reciclatge, roba i papiroflexia i, on els objectes es reconeixen perfectament: lámpades, llibres, roba, mobles…

– ORELLES DE PAPALLONA. Luisa Aguilar. Ed. Kalandraka

orelles papallona
– Mare, tu creus que sóc una orellotes?
– No, filla. Tens orelles de papallona.
– Però, com són les orelles de papallona?.
– Doncs són orelles que voletegen sobre el cap i pinten de colors les coses lletges”.

Ajudar l’infant quan es troba en una situació així no és fàcil i la mare de la Mara ho fa d’una manera brillant, traient importància a l’assumpte i fent veure a la nena que tenir les orelles grosses no és dolent, sinó tot el contrari “són orelles que voletegen sobre el cap i pinten de colors les coses lletges”. A partir d’aquesta reflexió cada vegada que algun nen o nena insulta la Mara, aquesta té una bona resposta per donar-los.

Un llibre ideal per a fer entendre que ens hem d’estimar com som sense importar-nos el que diguin els altres.

 

– ELS ANIMALS TAMBÉ ES TIREN PETS. Ilan Brenman. Ed. Animallibres

els-animals-tambe-es-tiren-pets-png

Després de l’èxit de “les Princeses també es tiren pets” l’escriptor va decidir fer-ne una versió amb animals.

I ha resultat ser un altre èxit. Així que tal i com us recomanàvem anteriorment, divertiu-vos tot explicant com es tiren pets animals com els dofins, ovelles, papallones…. La Laura té moltes preguntes al respecte i de vegades el pare no ho sap tot.

 

SALVATGE. Emily Hughes. Ed. Libros del zorro rojo.

salvatge

La protagonista de la història és una nena que s’ha criat i viu feliç de manera salvatge a la natura i a qui és impossible poder canviar.

Amb frescor i desimboltura en explica la història d’una nena que viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. Ella és audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal estranyament semblant a ella? Dos “animals” que “no saben parlar, menjar ni jugar” l’agafen i la porten a la civilització. Un lloc on les persones són rígides i fermes. Un lloc en què la petita no és feliç.

DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?. Michael Grejniec. Ed. KalandrakaSin t’tulo-3

Feia temps que un grup d’animals volien saber quin gust tenia la lluna. Així que cada nit es posaven de puntetes tot estirant el coll per intentar agafar-la, però no ho aconseguien. Un dia, una tortuga va pujar a dalt de la muntanya per intentar arribar a la lluna, tot hi que ara estava més a prop, encara no podia tocar-la i va cridar l’elefant que es va pujar a les seves espatlles. La lluna que es pensava que era un joc es va allunyar una mica i com l’elefant no hi arribava va cridar a la girafa, però ella tampoc va poder arribar-hi, aleshores van avisar a l Zebra, després al lleó, més tard a la guineu, també van demanar ajuda al mico i finalment, el ratolí que s’enfilà damunt de la resta d’animals, va poder agafar un bocinet de lluna amb una mossegada i en va donar als seus amics perquè la tastessin i va resultar que la lluna tenia gust d’allò que més agradava a cadascú.

 

I fins aquí les recomanacions per avui, ja sabeu que si ens recomaneu algun llibre en els comentaris, us donarem un numero per participar en el sorteig del llibre EMOCIONARI!!

Estem pesats en el tema, si, però es que ens fa tanta il·lusió regalar aquest llibre que no podem parar d’animar-vos!!!

Vingaaaa que volem saber quins son aquests llibres que us enamoren a vosaltres i els vostres fills!!!!

 

Aquest article té 4 comentaris

  1. L’increïble nen menja llibrea
    Oliver Jeffers

  2. Jo us recomano “les Princeses també es tiren pets” a casa el tenim i riem molt.
    El tiu??

Deixa una Resposta